Tandartsen Centrum Hattem

Telefoon: 038 444 3931

Kindertandheelkunde

 

Tandartsen met speciale aandacht voor jouw kind:

Sofie en Merel staan voor je klaar!


Voor zowel jong als oud is een goede mondgezondheid erg belangrijk! Toch merken wij dat veel kinderen niet naar de tandarts gaan. Omdat het juist op jonge leeftijd al heel belangrijk is dat de verzorging en controle van tanden goed is, adviseren wij om kinderen op tijd te laten beginnen met het bezoeken van de tandarts.

 

Wat gebeurt er tijdens een behandeling bij de tandarts?

 

Voor kinderen is het belangrijk dat ze stapsgewijs aan de tandheelkundige behandeling kunnen wennen. Vertrouwen winnen speelt daarom een belangrijke rol. De tandarts zal, vooraf aan de behandeling, dan ook duidelijke afspraken maken met jouw kind en zich hier aan houden. De tandarts vertelt jouw kind aan het einde van de behandeling wat er de volgende keer te wachten staat.

De behandelingen bij de kindertandarts zijn voornamelijk gericht op preventie (het voorkomen van gaatjes) en daarnaast op curatieve (herstellende) behandelingen, zoals het vullen van gaatjes. Ook wordt het gebit gemonitord om zo slechte gewoontes, zoals te veel zoetigheid, duimzuigen of speengebruik, in een vroeg stadium te constateren. Gemiddeld is bij de leeftijd van 2,5 jaar het melkgebit volgroeid. Het is een goed moment om daarvoor al een eerste bezoek bij onze praktijk te plannen. Zo kan het wenproces beginnen.

 

Hoe ziet een wenproces eruit?


Gedurende het wenproces wordt veelal gepoogd enkele basale handelingen uit te voeren, zoals het maken van foto’s, een plak-kleur-test, een poetsinstructie, het polijsten van het gebit of het uitvoeren van een fluoridebehandeling.

De duur van het behandeltraject hangt af van de behandelnoodzaak van het kind, Het is afhankelijk van de hoeveelheid wensessies die nodig zijn, voordat over gegaan kan worden naar de behandelingen.

Welke kinderen zijn welkom in onze tandartspraktijk?

Alle kinderen zijn welkom bij onze kindertandartsen, maar speciaal ook de kinderen die (extreem) bang zijn, de kinderen met erg veel gaatjes maar die nog te jong zijn om uitgebreid behandeld te worden, en kinderen met gedragsproblemen. 

 
Worden behandelingen bij de tandarts voor mijn kind vergoed?

Veel mensen weten niet dat algemene tandheelkundige zorg van kinderen tot 18 jaar onder de basisverzekering valt, en hierdoor volledig wordt vergoed. Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Specialistische zorg, zoals een beugel, valt echter niet onder de basisverzekering, hiervoor is een aanvullende verzekering nodig.

Met jouw kind een bezoek brengen aan de tandarts hoeft dus zeker geen financiële kwestie te zijn: de basisverzekering vergoedt dus de tandheelkundige kosten (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling) voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Patienten vertellen

Contact

Ridderstraat 42
8051 EH Hattem
Praktijk: 038 444 3931
Spoed:   038 444 3931

Openingstijden

 

maandag 8.30 - 17.00
dinsdag 8.30 - 17.00
woensdag 8.30 - 17.00
donderdag 8.30 - 17.00
vrijdag 8.30 - 12.30
zaterdag gesloten
zondag gesloten
   
Pauze    12.30 - 13.30

 

Spoed

Ingeschreven bij het kwaliteits register tandartsen

 

Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde